În săptămâna a V-a din Postul Paştilor, miercuri seara, 10 aprilie 2019, la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, Înaltpreasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a oficiat Denia în cadrul căreia s-a citit integral Canonului cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul.

Alături de Ierarh, în rugăciune, au fost preoții și diaconii slujitori ai Catedralei, părinții profesori, studenții teologi și elevii seminariști ai celor două instituții de învățământ teologic din Cluj-Napoca, precum și numeroși credincioși, care au rostit împreună cu strana cele 250 de stihiri urmate de invocația: „Miluiește-mă, Dumnezeule, miluiește-mă!”, cerere care amintește de rugăciunea vameșului din prima duminică a perioadei Triodului.

Răspunsurile la slujbă au fost date de Corul Facultății de Teologie Ortodoxă a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, dirijat de arhid. asist. univ. dr. Daniel Mocanu, titrează Radio Renașterea.

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a ținut un cuvânt de învățătură, intitulat „Evenimentele concrete stimulează pocăința noastră”, evidențiind faptul că Sfântul Andrei Criteanul a alcătuit acest canon de pocăință pentru ca evenimentele concrete cuprinse în scrierile canonului să stimuleze pocăința noastră.

NapocaNews