Delegaţia PSD pentru consultările cu preşedintele Klaus Iohannis a fost formată din deputatul Eugen Nicolicea şi doi foşti deţinuţi politic, închişi la Penitenciarul Aiud.

Ioan Muntean, după consultări: Augustin Lazar m-a amânat de două ori. Mi-a dat 10 zile de izolare pentru că am calomniat organele puterii. Am cerut domnului preşedinte să semneze decretul pentru revocare şi mi-a spus că o să vadă“. Augustin Lazăr, actualul procuror general, a făcut parte în anii 80 din comisia de liberări condiţionate a penitenciarului Aiud. Marin Iancu: „Am fost deţinut politic. Am primit 10 ani, apoi am rămas la 5. Am executat 5 ani, 3 luni şi 12 zile. Am fost amânat de patru ori nejustificat. Lazăr e lipsit de cultul umanităţii“.

Ioan Muntean şi Marian Iancu au propus şi o întrebare pentru referendumul pe Justiţie: La 30 de ani de la Revoluţie, persoane care pot fi catalogate drept torţionari pot să ocupe funcţii de conducere importante, inclusiv cea de procuror general?

Preşedintele Iohannis a discutat separat cu cei doi foşti deţinuţi politici care l-au însoţit pe Eugen Nicolicea la consultări.

Klaus Iohannis, către cei doi deţinuţi politic: „Mă bucur că v-au trimis pe dumneavoastră“.

NapocaNews