Consiliul Județean Cluj a aprobat indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Etajare clădire secții clinice ortopedie-traumatologie, relocare și modernizare bloc operator și ATI, reamenajare spații ocupate bloc operator existent, reabilitare și modernizare clădiri și instalații aferente, amenajare acces auto ambulanțe și lift exterior”, pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca.

Scopul principal al investiției de care va beneficia unitatea sanitară ce își desfășoară activitatea în clădirile aflate în proprietatea Consiliului Județean îl reprezintă creșterea accesului la servicii medicale, îmbunătățirea calității serviciilor furnizate pacienților precum și modernizarea infrastructurii şi a circuitelor din spital, în special la nivelul blocurilor operatorii și al secțiilor de terapie intensivă şi postoperator.

Lucrările de intervenție în valoare de aproximativ 30.000.000 de lei vor viza extinderea secției de ortopedie-traumatologie prin relocarea și modernizarea blocului operator conform cerințelor în vigoare, reamenajarea spațiilor ocupate de blocul operator și de secția ATI existente, precum și reorganizarea spitalizării pacienților astfel încât să se asigure o evacuare mai eficientă în caz de incendiu.

De asemenea, investiția mai vizează refacerea finisajelor interioare și exterioare, schimbarea instalațiilor electrice unde este necesar, montarea unui sistem de detecție, alarmare și avertizare la foc, dar și a unui sistem interior și exterior de hidranți. Nu în ultimul rând, ușile vor fi schimbate cu unele etanșe sau rezistente la foc și se va asigura desfumarea pentru diferite încăperi conform cerințelor de securitate la incendiu.

Clinica de Ortopedie-Traumatologie „Alexandru Rădulescu” este primul spital de ortopedie din țară, deschis în anul 1921. Clinica este compusă din două secții, amplasate în aceeași clădire, respectiv Secția Clinică Ortopedie-Traumatologie I, alcătuită din 18 saloane cu 60 de paturi și Secția Clinică Ortopedie-Traumatologie II, care are tot 60 de paturi repartizate în 16 saloane.