Cercetătorii din numeroase țări continuă să studieze mușețelul și avantajele sale extraordinare pentru sănătatea noastră! Planta a devenit un dușman declarat al cancerului! Dacă vă place să beţi un ceai seara, înainte de culcare, este bine să alegeţi muşeţelul.

Acesta este sfatul pe care ni-l dau cercetătorii americani de la Universitatea din Ohio. Recomandarea acestor specialişti americani se bazează pe o descoperire foarte importantă: muşeţelul, o plantă atât de populară pe tot mapamondul, pe lângă virtuţile calmante şi digestive, are şi o acţiune certă anti-cancer. Cercetătorii americani au descoperit că muşeţelul conţine o substanţă valoroasă-apigenina, un compus chimic care împiedică înmulţirea celulelor canceroase. Mai mult, sub influenţa apigeninei, celulele canceroase devin mai sensibile la medicamente.

Efectul administrării acestui ceai este vizibil îndeosebi în cazul cancerului de sân, ale cărui celule sunt recunoscute pentru longevitatea şi pentru rezistenţa lor la medicamente. Totodată, cercetătorii ne mai dau o veste foarte bună: apigenina se găseşte şi în compoziţia altor plante, cum ar fi : pătrunjelul, menta, ţelina şi oregano. De aceea, pentru a ne bucura de o sănătate de fier, este bine să includem în dieta cotidiană și aceste plante.

NapocaNews