Ipocrizia Germaniei care oferă lecţii de morală lumii întregi irită Polonia. Polonia intenționează să solicite reparații din partea Germaniei pentru pierderile suferite în timpul celui de-al doilea război mondial, în valoare de cel puțin 900 de miliarde de dolari.

Declarația aparține deputatul Sejmului polonez, Janusz Shevchak, membru al grupului parlamentar pentru evaluarea sumei care urmează a fi revendicată. „Atât timp cât Germania nu va plăti datoria pe care o are pentru daunele suferite de Polonia în timpul celui de-al doilea război mondial, și vorbim despre o sumă de cel puțin 900 miliarde de dolari, autoritățile germane ar trebui să aibă o reținere excepțională atunci când vine vorba de atacuri la adresa guvernului polonez”, a declarat domnul Shevchak într-un interviu acordat revistei WPolityce.

Acesta consideră rușinos faptul că, în ultimii 30 de ani, autoritățile poloneze au ignorat problema despăgubirilor pentru daunele produse de Germania. Anterior, președintele Andrzej Duda a declarat că problema reparațiilor germane este încă deschisă.

NapocaNews