În ciuda opoziției PSD, proiectul bugetului municipiului Cluj-Napoca pentru 2019 a fost adoptat în şedinţa CL de luni, 15 aprilie, cu 20 de voturi pentru şi 2 împotrivă. Bugetul general al municipiului pentru 2019 este în valoare de 1,54 de miliarde de lei, adică de 326 de milioane de euro.

Bugetul local este de 1,36 de miliarde de lei (287 de milioane de euro), împărţit în bugetul de funcţionare – 754 de milioane de lei (159 de milioane de euro) şi bugetul de dezvoltare, adică banii destinaţi investiţiilor în oraş – 609 de milioane de lei (128 de milioane de euro)

”Principiile de bază de la care pornim sunt asigurarea și creșterea calității vieții în municipiul Cluj-Napoca, consacrarea orașului nostru ca puternic centru de inovare, prioritizarea transportului public și a mobilității alternative la mașină, finalizarea infrastructurii de bază, care înseamnă centuri ocolitoare, străzi, parkinguri, îmbunătățirea spațiilor verzi, a parcurilor. Componenta de transport are o pondere foarte consistentă în buget, tocmai pornind de la faptul că prioritatea în municipiul nostru este asigurarea unei mobilități alternative, prin modernizarea și prioritizarea transportului în comun, prin achiziționarea de mijloace moderne de transport public. De asemenea, punem accent pe ceea ce înseamnă oraș prietenos cu mersul pe jos, crearea unor coridoare pietonale în favoarea cetățenilor, deschiderea spațiilor publice spre o calitate a vieții mai bună, începând cu zona centrală, dar mergând înspre cartiere. Deci, practic dorim să menținem spiritul european deschis al orașului spre ceea ce înseamnă calitatea vieții”, a explicat primarul Emil Boc.

NapocaNews