Pline de nutrienţi, seminţele de busuioc au multe beneficii necunoscute. Ele se umflă precum seminţele de chia şi pot fi folosite atât în reţete, cât şi în băuturi răcoritoare. Află ce se întâmplă în corpul tău dacă le consumi în mod constant, pentru că au proprietăţi antioxidante, antivirale, antibacteriene, antifungice, antispasmodice şi anticancerigene.

Seminţele de busuioc sunt folosite de secole pentru tratrea indigestiilor, a flatulenţei şi a crampelor abdominale. Aceste beneficii sunt date de fibrele pe care le conţin din plin.

Când te confrunţi cu o răceală sau cu o tuse supărătoare, consumă seminţe de busuioc, deoarece substanţele nutritive care se găsesc în compoziţia lor ajută la ameliorarea acestor probleme supărătoare.

Stresul, anxietatea şi oboseala psihică pot fi reduse prin consumul de seminţe de busuioc. Acestea calmează sistemul nervos şi asigură buna funcţionare a creierului, motiv pentru care este indicat să le incluzi în dieta ta cât mai des. Specialiştii susţin că seminţele de busuioc ajută şi la reducerea migrenelor şi a stărilor depresive.

Datorită proprietăţilor antiinflamatoare pe care le au, seminţele de busuioc reduc durerile şi inflamaţiile articulare. Consumul acestor seminţe previne şi fomarea plăcilor de ateroame pe pereţii vaselor de sânge, scăzând astfel riscul apariţiei bolilor cardiovasculare.

Dacă vrei să scapi de kilogramele în plus, include în dieta ta acest tip de seminţe, deoarece menţin senzaţia de saţietate mult timp şi stimulează arderea depozitelor de grăsimi.

Un motiv în plus pentru a consuma zilnic seminţe de busuioc constă în reducerea temperaturii corpului, în special în zilele caniculare, când temperaturile extrem de ridicate ne produc un disconfort fizic. Consumă-le în sucuri sau în smoothie-uri pentru a face faţă mai uşor caniculei.

Acest tip de seminţe conţine proteine, fier şi vitamina K, substanţe nutritive care asigură sănătatea părului şi a pielii. Datorită fibrelor din compoziţia lor, seminţele de busuioc favorizează eliminarea rapidă a toxinelor din corp, ceea ce înseamnă că pielea ta va deveni radiantă.

NapocaNews