Stranepotul fostului dictator Benito Mussolini candideaza la alegerile europarlamentare din partea unui mic partid de extrema-dreapta din Italia, a anuntat acesta intr-un interviu pentru cotidianul italian Il Messaggero, relateaza Reuters.

Caio Giulio Cesare Mussolini a declarat pentru cotidianul italian ca va candida la alegerile din 26 mai din partea Partidului Fratii Italiei, de extrema-dreapta.

Acesta este nascut in Argentina, are 50 de ani, este un fost ofiter pe submarin si are propria sa afacere in Emiratele Arabe Unite si a declarat ca nu a avut nicio experienta politica, a „respirat politica” intreaga sa viata.

„Foarte multi oameni vor sa il puna pe Mussolini pe buletinul de vot”, a declarat acesta in interviul pentru Il Messaggero.

El a argumentat ca nu a optat pentru numele de Mussolini, dar nici pentru prenumele sau care este varianta italiana a numelui lui „Gaius Julius Caesar” – renumitul imparat roman.

Acesta a adaugat ca daca va fi ales va „apara interesul national cu toate actiunile si voturile mele”, descriindu-se ca un „post-fascist care face referire la acele valori intr-un mod non-ideologic”.

NapocaNews