Surse guvernamentale anunţă o serie de demiteri de răsunet în ministere după 1 mai. Iniţial se vorbea de mii de bugetari, dar ar fi vorba de câteva sute, 500 mai exact. Care va fi cel mai afectat minister vedeţi în rândurile de mai jos.

Se pare că Guvernul are în continuare probleme cu ţinerea costurilor sub control, motiv pentru care administraţia centrală ar urma să fie restructurată. Se pare că a apărut deja o circulară la Palatul Victoria care anunţă că toate ministerele vor trebui să dea oameni afară, după 1 mai.

„Liderii PSD şi ALDE au vehiculat ideea că administraţia centrală trebuie restructurată, pe motiv că sunt prea mulţi funcţionari publici.

S-a vehiculat și o cifră – 10.000 de funcţionari ar trebuie să fie daţi afară. Însă, potrivit informaţiilor noastre, o circulară de la Palatul Victoria menţioneză că toate ministerele cabinetului Dăncilă vor trebui să dea afară, după 1 mai, circa 500 de funcţionari publici, în total, ceea ce înseamnă, în medie, cam 20 de oameni de minister, deși sunt și ministere, cum ar fi cel al Mediului, care vor trebui să concedieze în jur de 50 de funcţionari publici”, scrie puterea.ro.

NapocaNews