Târgul Agraria, dedicat agriculturii, industriei alimentare si serviciilor conexe a ajuns la ediția cu numărul 25.

Este cel de-al patrulea an consecutiv cand manifestarea se desfășoară în plin câmp, la Jucu, pe o suprafață de 10 ha.

Numărul expozanților a ajuns la 300, dintre care 8 din Israel si 23 din Ungaria. În acest an s-a reușit organizarea unei expoziții zootehnice semnificative, în ciuda dificultăților de mișcare a animalelor impuse de epidemia de pestă porcină africană.

Tehnologia informatică începe să ocupe un rol tot mai important în preocupările expozanților, de menționat fiind platforma de cooperare și consultanță agricolă AGRIM, Management integrat al inputurilor agricole, lansată de USAMV Cluj.

Prezent joi, 11 aprilie, la Târgul Agraria, ministrul agriculturii Petre Daea a spus că munca crescătorilor de animale trebuie respectată, deşi unele localităţi se află sub restricţie.

Ministrul agriculturii, a anunţat că autorităţile vor lua măsurile necesare pentru ca fermierii să poată valorifica carnea de miel în perioada premergătoare sărbătorilor pascale, chiar dacă România a trecut, în ultimele luni, prin încercarea pestei porcine.

Ministrul Agriculturii a vizitat, alături de ambasadorul Israelului, David Saranga, şi de oficialităţi locale, Târgul Agraria.

La evenimentul – care anul acesta împlineşte 25 de ani – sunt prezenţi peste 300 de expozanţi din ţară şi străinătate, titrează Radio Cluj.

Târgul Agraria poate fi vizitat până duminică, 14 aprilie, în comuna Jucu din județul Cluj.

NaocaNews