Președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, a declarat pentru Mediafax că studiul prezentat de INSCOP drept „Barometrul de opinie publică al Academiei Române nu a fost aprobat de instituție. „Eu nu am participat la acel sondaj, noi nu l-am aprobat”, a spus președintele Academiei Române.

„Institutele au autonomie în cadrul Academiei, iar Institutul Ion Brătianu are personalitate juridică. Conducerea Academiei nu controlează cercetările care se petrec în institute sau inițiativele institutelor”, a spus Ioan Aurel Pop.

Problema sondajului dat publicității este aceea că a fost legat de numele întregului for științific nu doar de institutul care l-a realizat: „Institutul trebuia să prezinte aceste date fără implicarea Academiei Române, dar aceste lucruri le pot prezenta numai după ce vorbesc cu colegii mei”, a spus președintele Academiei Române.

Până la ora publicării acestei știri, conducerea Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale „Ion I. C. Brătianu” (ISPRI) al Academiei Române nu a răspuns invitației MEDIAFAX de a-și exprima punctul de vedere cu privire la situația creată, notează Mediafax.

NapocaNews