Cu ajutorul lui Dumnezeu si in cinstea satului romanesc, pe care il comemoram in acest an, Corala Armonia din Baia Mare a sustinut un concert pascal in parohia Aruncuta.

Bucuria Invierii s-a coborat peste sufletele credinciosilor si in inimile lor ascultand si traind impreuna cu cei 35 de coristi pricesnele pe care atat de inaltator le-au prezentat de pe soleea bisericii parohiale.

S-au intalnit la acest concert, emotia celor care poate pentru prima data isi incanta auzul cu o astfel de expunere muzicala, cu a celor care au venit mai de departe pentru a se bucura impreuna cu enoriasii si cu emotia celor care au cantat. A fost un concert dedicat satului Aruncuta, tuturor satelor romanesti de pretutindeni, parintilor si bunicilor care au trait si traiesc in aceste sate si carora noi cei de astazi le datoram clipa pe care o traim si ceea ce suntem. De data aceasta in biserica satului s-au varsat lacrimi de bucurie si de mandrie duhovniceasca, ochii care alta data plangeau de nevoi si de necaz astazi s-au scaldat in lacrimile fericirii si ale multumirii. Dumnezeu a randuit ca noi cei de astazi, prin acest concert pascal, sa rasplatim truda, nevoile si neajunsurile celor care ne-au purtat pana aici.

Pentru toti aceasta duminica a Tomii a reprezentat si va insemna mult timp in continuare un reper al credintei lucratoare, un raspuns la rugaciunile parintelui Andrei si a enoriasilor acestei parohii de “a pune pe harta” parohia Aruncuta.

Troparul “Hristos a inviat” nu a rasunat niciodata mai frumos in parohia Aruncuta decat astazi, fiind cantat cu atata drag de Corala Armonia la finalul concertului si in fata bisericii, incat Dumnezeu a pogorat harul Sau peste cei prezenti mangaindu-i cu razele calde ale soarelui, neasteptate in aceste zile ploioase.

De acum inainte credinciosii acestei parohii vor purta in rugaciunile lor pe toti membrii Coralei Armonia din Baia Mare, pe toti cei care au facut posibil acest eveniment si impreuna cu icoana hramului bisericii pe care daruit-o Coralei, le-au daruit prin mana parintelui si binecuvantarea lui Dumnezeu si a patriarhilor satelor romanesti.

NapocaNews