Cunoscutul cântăreţ Elton John (72 de ani) a declarat, în timpul unui concert susţinut în Italia, că îi este ruşine de faptul că este britanic, în contextul Brexitului.

Elton John a mărturisit în timpul unui concert susţinut în Verona, în cadrul ultimului său turneu mondial din carieră, că îi este ruşine de Marea Britanie din cauza Brexitului. „Mi-e ruşine de ţara mea pentru ceea ce a făcut. Şi-a dezbinat cetăţenii. M-am săturat până peste cap de politicieni, în special de politicienii britanici. M-am săturat de Brexit. Eu sunt european. Eu nu sunt un englez tâmpit, colonial, imperialist“, a spus artistul, potrivit The Guardian. Elton John şi-a exprimat şi cu alte ocazii nemulţumirea faţă de Brexit. În iulie 2018, artistul declara: „Pentru început, nu cred că oamenilor din Marea Britanie li s-a spus adevărul. Li s-a promis ceva complet ridicol, neviabil din punct de vedere economic“.

El a mai spus că procesul Brexit a fost unul confuz şi l-a comparat cu mersul printr-un labirint.

Elton John a anunţat în mod oficial că va renunţa să mai cânte în turnee, după o carieră de 50 de ani, pentru a se dedica familiei, dar şi îngrijirii sănătăţii sale.

NapocaNews