Alain Delon a intrat în colimatorul unor asociații ale feminstelor din Franța, dar și de peste Ocean, care au cerut organizatorilor Festivalului de la Cannes să nu îi acorde actorului, în vârstă de 83 de ani, trofeul Palme d’Or onorific. Motivul: este homofob, a recunoscut că a pălmuit câteva femei. Dar și pentru că și-a declarat susținerea pentru formațiunea Frontul Național, al lui Jean Marie Le Pen, redenumit acum și condus de fiica lui Le Pen, Marine.

În ciuda demersurilor făcute de cele două organizații – Women and Hollywood, din SUA, și Osez Le Feminisme, din Franța, organizatorii cunoscutului festival de pe Croazetă au anunțat că își mențin decizia de a-i acorda actorului Alain Delon trofeul Palme d’Or onorific. Latura ascunsă a omului și actorului

„« Rocco », « Ghepardul », « Le Samouraï », « Domnul Klein »… Aceste filme-simbol care vor rămâne pentru totdeauna în memoria cinefililor au un lucru important în comun: fața frumoasă a actorului Alain Delon. Pentru mulți, el va rămâne mereu această imagine a unei frumuseți incandescente și răvășitoare, o frumusețe a unei anumite epoci. În 2019, Festivalul de la Cannes îl omagiază pe Alain Delon cu un Palme d’Or of Honor pentru a sărbători patriciparea acestuia la istoria cinema-ului”, se spune pe site-ul Festivalului de la Cannes.

În urma anunțului făcut de organizatorii festivalului, fondatoarea Women and Hollywood, Melissa Silverstein, a spus că a fost „extrem de dezamăgită” că evenimentul va omagia o persoană cu astfel de „valori dezgustătoare”.

Delon „a admis public că a pălmuit femei, s-a alăturat Frontului Național, partid rasist și antisemit și a susținut că să fii gay este «împotriva naturii»”, a reclamat Silverstein.

NapocaNews