Candidatul independent la europarlamentare, George Simion, s-a întâlnit marți, la Expo Transilvania, și cu locuitorii Clujului.

Pentru un popas electoral evenimentul a fost deosebit de emoționant, cu multă poezie, istorie, îndemnuri bisericești și cântec patriotic ,toate sub sintagma Scrisoare către România Mare. 

Printre cei prezenți în sală s-au numărat și profesorul Avram Fițiu, fostul primar Gheorghe Funar și naționalistul Călin Marincuș.

Artista Maria Gheorghiu a deschis întâlnirea cu un recital superb despre România Mare, despre bucurie, istorie, dragoste, jale și dor.

Corul bărbătesc Voievozii Munților din Vâlcele, Covasna, a însuflețit atmosfera prin cântece patriotice.

Unul dintre cele mai emoționante momente a fost atunci când părintele Vasile Antonie Tămaș a recitat priceasna Lăsați copiii să vină la Mine.

Întrucât data de 14 mai a fost Ziua naţională de cinstire a martirilor din temniţele comuniste, la invitația lui George Simion a fost ținut un moment de reculegere.

Cu un discurs scurt și la obiect, Simion a mulțumit românilor care au făcut posibilă validarea candidaturii sale la europarlamentare.

Acesta a deplâns faptul că Ardealul nu mai este o vatră a patriotismului pe plan politic, cum era începutul anilor 90.

„M-a deranjat că nu suntem doriți în spațiul public, cei care iubesc tricolorul românesc și care nu pleacă capul în fața altora. Este timpul sa ne unim pentru că unirea face puterea. Este inadmisibil ca extremiștii maghiari să facă ce vor în Parlament. Peste tot se promovează separatismul, noi suntem opus curentului, suntem unioniști. Să arătăm că noi, dacii, n-am murit și că tot curentul din Ucraina și până în SUA – de reafirmare a valorilor naționale, și în România există”, a spus George Simion.

Candidatul a concluzionat că e absurd să avem două state românești pe harta lumii, promițând să lupte în Parlamentul European și pentru comunitățile de români din alte foste teritorii românești.

NapocaNews