Dupa ani ‘90 in Romania oamenii au obtinut, pe langa liberate, si oportunitatea de a-si alege singuri ceea ce isi doresc sa faca. S-a terminat cu repartitiile impuse si imposibilitatea de a castiga atat cat doresti si de a face ceea ce doresti. Oamenii au inceput sa fie intreprinzatori si au inteles ca prin munca pot avea mai mult decat un job. Pot avea propria lor afacere, prin care ei sa hotarasca ce si cand sa faca. Unele afaceri s-au dezvoltat atat de mult, incat au ajuns in momentul de fata adevarate imperii financiare. Dorinta de a avea un business nu s-a schimbat nici in prezent. Tinerii sau oamenii trecuti de prima tinerete iau adesea in calcul posibilitatea de a o lua de la capat. Motivele sunt diverse. Se poate intampla sa nu iti doresti sa fii angajatul nimanui si sa decizi ca doar tu poti dicta incotro te indrepti. Sunt alti oamnei care isi pierd slujba si din economii pun pe picioare o mica afacere. Sunt alti oameni carora pur si simplu le vine o idee sclipitoare pe care o pun in practica.

Cum spuneam motivele sunt multiple, insa, trebuie sa stii ca inceputul nu este intotdeauna usor. Putini sunt cei privilegiati, care au toate elementele necesare deschiderii afacerii. Acestea ar fi banii si spatiul. Indiferent de natura afacerii tale, cele doua lucruri sunt indispensabile. Inainte de a demara absolut orice ai nevoie insa de un sediu social. Sediul social este acel loc in care figurezi cu sediul firmei. La aceasta adresa iti va veni intreaga corespondenta legata de afacerea ta. Insa nu toata lumea poate sa obtina un sediu social. Pentru cine are o proprietate este mai simplu. Nu trebuie decat sa obtina anumite avize si acordul vecinilor pentru a da drumul la firma. Altii insa opteaza pentru chirie. Dar mai exita si alte cazuri in care antreprenorii opteaza pentru servicii de gazduire sediu social.

Iata care sunt situatiile in care cineva poate opta pentru un asemenea serviciu:

– atunci cand antreprenorul nu are prea mult timp la dispozitie pentru a-si infiinta firma. Daca trebuie neaparat sa dai drumul la afacere, atunci trebuie sa gasesti cat mai repede o locatie legala.
– atunci cand un antreprenor nu dispune de spatiu pentru a-si deschide firma.
– atunci cand antreprenorul dispune de spatiu, insa nu poate obtine acordul celorlalti proprietari din cladire pentru a-si deschide firma.
– atunci cand un antreprenor trebui sa isi mute de urgenta sediul social al firmei in alta localitate.

Firma de avocati infiintare-firme.ro te poate ajuta in acest sens. In baza Legii nr. 31/1990 privind societatile comerciale, care prevede necesitatea unui sediu social, si Legii 51/ 1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, care prevede stabilirea sediului social al unei societati la o firma de avocatura. Expertii de aici iti pot pune la dispozitie stabilirea sediului social pentru o perioada determinata (maxim un an). Trebuie sa stii ca doar societatile cu raspundere limitata si pe actiuni pot beneficia de acest serviciu si se poate folosi numai pentru a primi corespondenta.

Pentru mai multe detalii intra acum pe site-ul infiintare-firme.ro!

NapocaNews