Politica privind migraţia va determina dacă Fidesz va mai rămâne în Partidul Popular European după alegerile europarlamentare de duminică, a declarat joi ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, relatează Reuters.

Partidul premierului ungar Viktor Orban, Fidesz a fost suspendat în luna martie din PPE, principalul grup de centru dreapta din Parlamentul European, pe fondul îngrijorărilor privind încălcarea normelor statului de drept.

Ministrul de Externe Peter Szijjarto a declarat că ruptura s-a produs din cauza influenţei exercitate de grupul socialiştilor, verzilor şi al liberalilor care militează pentru politici pro-migraţie în Europa şi PPE urmăreşte încheierea unei alianţe cu aceştia pentru a obţine o majoritate în Parlamentul European, lucru care ar determina Fidesz să-şi regândească apartenenţa la PPE.

”Noi sperăm că PPE se va reîntoarce la locul în care se afla când ne-am alăturat lor… dacă PPE va face o alianţă cu partidele pro-migraţie, asta ar reprezenta o linie roşie pentru noi”, a declarat Szijjarto, care este membru al partidului Fidesz.

NapocaNews