„Eu cred intr-o Europa unita, intr-o Europa a natiunilor, a unei cat mai stranse colaborari intre popoare. Cred intr-o Europa echitabila”, spune George Simion, candidat independent la alegerile europarlamentare din 26 mai.

In varsta de 32 de ani, George Simion s-a nascut la Focsani, a absolvit Facultatea de Administratie si Afaceri a Universitatii din Bucuresti, dupa care a urmat un program de masterat la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi cu specializarea „Crimele comunismului”.

De mai bine de 10 ani este activist civic si militeaza pentru Unirea Romaniei cu Republica Moldova, fiind fondator si presedinte al Platformei Unioniste Actiunea 2012.

George Simion e convins ca „dezastrul din politica romaneasca” a inceput odata cu neaplicarea lustratiei dupa Revolutia din 1989, dar mai crede si ca „politica tot mai agresiva a Kremlinului este una dintre cele mai mari amenintari la adresa Europei”.

„Ceea ce ne distruge pe noi ca tara e promovarea incompetentei si a non-valorilor in pozitii-cheie in sistemul politic, in administratia publica, in institutiile de invatamant si cercetare s.a.m.d. Imi doresc o ierarhie a competentei in functiile publice”, spune George Simion in interviul acordat Ziare.com, in care mentioneaza ca, potrivit calculelor pe care si le-a facut, pentru a fi ales in Parlamentul European are nevoie de „circa 170.000 de voturi, reale, nu de la persoane decedate”.

NapocaNews