Primăria se pregătește să achiziționeze defibrilatoare automate externe, care să fie amplasate în locurile publice din Cluj-Napoca. Proiectul, propus de un medic rezident, a fost cel mai votat în cadrul programului de Bugetare Participativă 2018.

„Vom achiziționa defibrilatoare pe care să le montăm în spațiile publice din oraș. Am discutat cu colegii de la SMURD, cu domnul Cristian Ursu. Primăria le va achiziționa, e un proiect câștigător la Bugetarea Participativă. Vom stabili împreună unde vor fi montate acestea în oraș. Cei de la SMURD vor face o companie publică de informare, astfel ca orice cetățean al Clujului să știe cum să procedeze într-o astfel de situație. De asemenea, în parteneriat cu SMURD se va realiza întreținerea acestora și dotarea cu toate cele necesare. Am cerut detalii pentru achiziționare, licitația ne va spune cât vor costa. Sunt bani în buget”, a declarat primarul Emil Boc, la un post de radio local.

Edilul Clujului a mai spus că defibrilatoarele vor fi achiziționate în cursul acestui an și ar ruma să fie amplate în zone intens circulate, precum zona fostei primării – Bulevardul Eroilor, Sala Polivalentă – BT Arena sau la gară.

NapocaNews