Spirulina este un superaliment care ne revigorează organismul . În mod special, în lunile de primăvară, corpul nostru are nevoie de efectul extraordinar al elementelor nutritive , responsabile de buna sa funcţionare. Terapeuții susțin că spirulina este un superconcentrat natural care nu are corespondent în natură.

„Datorită compoziţiei chimice, această algă este unică: ea conţine elemente specifice atât regnului vegetal, cât şi regnului animal. De aceea, recomand o cură cu spirulină, unul dintre cele mai vechi medicamente din lume, pentru efectele sale terapeutice remarcabile într-o gamă variată de afecţiuni”, precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie în studiul: ”Spirulina îți redă vitalitatea!”

La nivel celular, spirulina are peste 280 de compuşi cu activitate biologică intensă, dintre care aminoacizi esenţiali, acizi graşi nesaturaţi de tip Omega 3 şi Omega 6 şi un conţinut de proteine de calitate: de trei ori mai mare decât carnea de porc, de două ori mai mare comparativ cu cel din carnea de vită şi de peste 1,5 ori mai mare decât conţinutul de proteine din soia.

Spirulina conţine şi o cantitate impresionantă de nutrienţi. Într-un gram de spirulină există vitamine importante: B1, B2, B6, iar vitamina B12 şi betacarotenul deţin cel mai mare procent. De asemenea, această algă se remarcă prin conţinutul de clorofilă (de 1.000 de ori mai multă decât există în alte vegetale), o cantitate însemnată de microelemente printre care: fosfor, calciu, magneziu, seleniu, fier, zinc, iod şi numeroase enzime.

S-a constatat că spirulina are efecte de tonifiere şi de purificare a organismului, fiind benefică în procesul de eliminare a toxinelor din corp. Convalescenţii şi anemicii, care au un organism slăbit, dar şi persoanele care au o digestie dificilă, trebuie să urmeze o cură cu spirulină pentru că aceasta se digeră uşor şi este absorbită cu uşurinţă de organism.

NapocaNews