Experții britanici în cosmetică au analizat peste 1.000 de femei cu vârste cuprinse între 15 și 50 de ani pentru a descoperi cauzele apariției punctelor negre. Doctorul plastician Yannis Alexandries, din Londra a descoperit că acnee care apare pe frunte este cauzată de produsele cosmetice de păr, acneea de pe onraji e cauzată de o dietă necorespunzătoare și coșurile de pe mandibulă și din zona urechilor sunt produse exclusiv de telefonul mobil.

Un studiu realizat recent de cercetătorii britanici a scos în evidență principalele cauze care duc la apariția acneei și a coșurilor inestetice de pe față. Exceptând situațiile în care este vorba de fluctuații hormonale sau afecțiunii ale glandelor seboree, coșurile apar din cauza produselor de păr, alimentației necsănătoase și a telefonului mobil. Doctorul Yannis Alexandries, din Londra, Marea Britanie a punctat că acneea este o veritabilă epidemie a pielii în rândul adulților. Cea mai afectată zonă este cea din dreptul mandibulei, iar coșurile de aici apar din cauza telefonului mobil.

Punctele negre și coșurile care ne invadează fruntea și tâmplele sunt cauzate de produsele cosmetice de întreținere a părului. Conform lui Alexandries, tenul e invadat de pete din cauză că porii sunt obturați de substanțele folosite la păr și blochează astfel transpirația în straturile superioare ale dermei.

Punctele negre de pe obraji și din zona pomeților sunt cauzate de excesul de ciocolată, dulciuri și carbohidrați din meniul zilnic. O altă cauză directă a apariției acneei în această zonă o constituie fluctuațiile hormonale.

Punctele negre din dreptul urechilor, din partea inferioară a obrajilor, de pe mandibulă și pe gât. Doctorul Alexandries spune că bacteriile de pe ecranul telefonului mobil au un efect devastator asupra tenului. Și pentru că în timp ce vorbim la telefon, zona de contact se încinge, microorganismele beneficiază de condițiile ideale de a se înmulți invandându-ne întreg chipul.

NapocaNews