Echipa masculină de baschet U-Banca Transilvania Cluj va fi pregătită de unul dintre cei mai importanţi antrenori din baschetul sârb şi european, Dusko Vujosevic, potrivit site-ului oficial al grupării medaliate cu bronz în ediţia trecută de campionat.

Vujosevic va fi antrenor coordonator al echipei de seniori U-BT şi a semnat un contract pe un an. El a fost pe banca tehnică la 191 de partide din Euroligă, între 2001 şi 2014, cu 69 de victorii.

”Continuitatea şi tradiţia ‘U’ este asigurată prin faptul că Mihai Silvăşan, jucător important al baschetului clujean, rămâne în staff-ul tehnic al echipei, în rol de antrenor secund”, menţionează clubul.

”Sunt bucuros să mă alătur clubului U-Banca Transilvania, care mi-a dovedit că este un club serios, cu ambiţii mari. Pentru mine nu era uşor de acceptat aceasta ofertă, însă toate informaţiile pe care le-am adunat, inclusiv de la fostul meu jucător Aleksandar Rasic, mi-au demonstrat că este o echipă serioasă, care doreşte performanţă, inclusiv la nivel european. Pentru mine este foarte important caracterul jucătorilor şi al staff-ului tehnic cu care lucrez. În mare parte, echipa va fi nou construită, în special la partea de baschetbalişti străini. Vor fi aleşi doar jucători muncitori, cu spirit de învingători, deoarece la final, caracterul, munca adevărată şi sinceră o să dea rezultate”, a declarat Dusko Vujosevic.

Directorul sportiv executiv al echipei clujene, Branko Cuic, a ţinut să elogieze valoarea tehnicianului sârb: ”Pentru fiecare copil din Serbia era un vis să ajungă pe mâinile lui Dusko Vujosevic. Din păcate, ca jucător, nu am reuşit să lucrez cu el, însă mă bucur foarte tare că s-a lăsat convins să se alăture clubului nostru. El a format foarte mulţi jucători care au ajuns sp joace în NBA şi Euroligă, cum ar fi Bogdan Bogdanovic, Jan Vesely, Nikola Pekovic, Davis Bertans sau Joffrey Lauvergne”.

Cariera lui Vujosevic a început din 1976, ca antrenor la juniorii clubului Partizan. Ulterior, a ajuns să fie principal la echipa de seniori, pregătind, la nici 30 de ani, baschetbalişti de legendă precum Vlade Divac, Sasa Djordjevic sau Zarko Paspalj.

A ajutat echipa Partizan să câştige campionatul fostei Iugoslavii în 1987, a cucerit două Cupe ale Iugoslaviei în 1989, respectiv 2002. De asemenea, a cucerit Cupa Korac în sezonul 1987-1988. Tot în acel an, antrenorul a luat medalia de aur cu naţionala Iugoslaviei la Campionatul European de juniori.

Palmaresul impresionant al lui Vujosevic se leagă de Partizan, cu 11 titluri de campion în perioada 2002-2014. În plus, are şi cinci trofee de campion în Liga Adriatică, alături de trei Cupe ale Serbiei.

Vujosevic a mai antrenat echipele Steaua Roşie Belgrad, Club Deportivo Oximesa (Spania), Basket Brescia Leonessa (Italia), Olimpia Basket Pistoia (Italia), US Victoria Libertas Pallacanestro (Italia), BKK Radnicki (Serbia), ŢSKA Moscova (Rusia) şi Limoges (Franta).

A fost şi selecţioner al naţionalei Serbiei şi Muntenegrului la EuroBasket 2003, iar mai târziu a devenit antrenor al reprezentativei Muntenegrului, ultima oară pregătind naţionala Bosniei.

NapocaNews