Asociația Club Sportiv “Badminton Club Cluj”, organizează, în perioada 7-9 iunie, Cupa Clujului TITAN MACHINERY la badminton, ediția a VI-a în Sala Sporturilor Horia Demian Cluj-Napoca.

Competiția, de tip open, se adresează jucătorilor de badminton din România și din străinătate, și se va desfășura la următoarele probe: simplu masculin (MS), dublu masculin (MD), simplu feminin (WS), dublu feminin (WD) și dublu mixt (XD); respectiv la următoarele categorii „Open”, „A”, „B”, „C” și la categoriile de vârstă „+40” și „+50”.

La acest concurs au posibilitate de a participa și copii, respectiv începători la simplu băieți, simplu fete și dublu la categoria „Copii și începători”.

La fiecare categorie vor fi organizate grupe preliminare, din care se vor califica în etapele eliminatorii primii doi clasați, sau dacă numărul participanților la o probă este de 4-5 se va juca în sistemul “fiecare cu fiecare”.

Meciurile se desfășoară după sistemul cel mai bun din trei seturi. Un set este câștigat de sportivul(a)/perechea care ajunge primul/prima la 21 de puncte, conform regulamentului oficial al jocului de badminton.

Sunt așteptați la Cluj-Napoca peste 100 de sportivi de la cele mai importante cluburi sportive de badminton din Arad, Bacău,
Baia Mare, Brașov, București, Copșa Mică, Deva, Iași, Timișoara și Tîrgu-Mureș. De asemenea, vor fi prezenți sportivi din Franța, Spania și Republica Moldova.

Competiția va începe vineri, 7 iunie, de la ora 14:00 până la orele 22:00. Sâmbăta vor fi meciuri non-stop pe toate cele 7 terenuri între orele 8:30 și 19:30.

Duminică concursul începe tot de la ora 8:30, iar finalele sunt planificate începând cu ora 11:00.

Festivitatea de premiere va începe imediat după terminarea finalelor, în jurul orei 16:00.

Badmintonul, cunoscut mai mult ca o activitate recreativă practicată la plajă sau în aer liber, este în același timp un sport extrem de solicitant, care dezvoltă toate calitățile motrice. Este ușor de practicat, accesibil oricărei categorii de vârstă și nu presupune contact cu adversarul, lucru care elimină apariția anumitor tipuri de accidente.

Sportul cu fluturașul dezvoltă în același timp atenția, mobilitatea, viteza de deplasare și luarea deciziilor într-un timp foarte scurt, dezvoltă personalitatea, spiritul de echipă și, nu în ultimul rând, rezistența organismului la efort.

În Cluj-Napoca, badmintonul se practică de peste trei decenii; o revigorare a activităţii a avut loc în anul 2012, după ce câțiva jucători clujeni ai anilor ’80 au găsit, cu sprijinul Universităţii Babeş-Bolyai, o sală adecvată pentru antrenamentele săptămânale.

Ulterior, pentru o eficientă promovare a badmintonului, dar și pentru a asigura sportivilor clujeni un cadru organizatoric adecvat în vederea participării la concursurile naționale, în anul 2014 a fost înființată Asociaţia Clubul Sportiv “Badminton Club Cluj”, care numără în prezent 43 de jucători legitimați, iar la antrenamente participă săptămânal 60-80 de pasionaţi ai sportului.

NapocaNews