Muzeul de Artă Cluj-Napoca găzduiește în perioada 12 -16 Iunie 2019 expoziția de poezie și pictură „Dezghețul Luminii”.

În cadrul acestui concept artistic se va lansa volumul de poezii cu titlu omonim, semnat de Remus Octavian Cîmpean, volum apărut la Editura Eikon, încadrat de vernisajul de pictură al Georgetei-Olimpia Bera.

Remus Octavian Cîmpean, ce semnează sub acronimul literar ROC, este poet, prozator și matematician clujean.

Georgeta-Olimpia Bera, pictor și lector al Universității de Arte Vizuale și Design din Cluj, va expune o selecție aleasă din picturile sale, aparținând mai multor epoci de creație.

Seara de 12 Iunie, de la ora 18:00, va fi una specială la Muzeul de Artă din Cluj. Poetică în valoare absolută. ROC va „dezgheța” seara recitând din poeziile incluse în volum, Olimpia Bera ne va purta prin mirajul picturilor sale, fie că e vorba de teme inspirate de natură, experiențe personale fie că e vorba de convergențe de reprezentare ale unor realități subiective.

Profesorul și jazzologul Virgil Mihaiu va încânta publicul cu interpretările sale atât de savuroase și complexe despre arta cuvântului, pe când profesorul și pictorul Ioan Sbârciu va devoala poezia imaginii picturale. Nu va lipsi nici integrarea poeticului, indiferent de forma de întrupare, în cultura media de avangardă, despre care va vorbi cu pasiune, omul de radio Bogdan Roșca. Amfitrionul seratei poetico-picturale va fi domnul Lucian Nastasă-Kovacs, directorul Muzeului de Artă Cluj-Napoca.

Sunteţi invitaţi, așadar, pe 12 iunie 2019, începând cu ora 18:00, la Muzeul de Artă Cluj, să luați parte la „Dezghețul Luminii”.

NapocaNews