Aplicarea pe scară a tehnologiei la Cluj-Napoca are ca scop reducerea diferențelor dintre categoriile sociale în oraș, susține edilul clujean.

“Introducerea tehnologiei la Cluj-Napoca nu reprezintă un scop în sine, ci ea trebuie folosită pentru creșterea calității vieții și a reducerii sărăciei. Tehnologia nu este destinată doar vârfului piramidei, ci tuturor claselor sociale, să aibă un rol incluziv.

Pensionarii să poată să își plătească taxele online pe smartphone, să folosească internetul. Viitorul inovației, startup-urilor din Cluj este relevant pentru a putea ridica nivelul vieții în oraș. deci viitorul la Cluj nu va mai fi centrat în jurul mașinii, ca în secolul trecut, în funcție de care să ne depindă locul de muncă, familia.

Aici ne-am propus să mergem pe mobilitate verde, pe autobuze electrice, pe bike sharing, car sharing. Desigur, pentru a avea un transport nepoluant va trebui să realizăm și acel sistem de încărcare rapidă pentru mijloacele de transport electric.

Nu în ultimul rând, calitatea vieții presupune un oraș sigur, unde toți cei care vor să se stabilească să se simtă aici ca acasă. Talentele din Cluj sunt cea mai importantă resursă a orașului, iar mediul antreprenorial pe care vrem să îl creăm va duce în final la taxe pe care toți acești tineri le vor plăti aici”, a menționat Emil Boc, în cadrul unei conferințe de tehnologie de la Sala Polivalentă.

Printre vorbitori internaționali invitați la Cluj se numără Tom Muller (compania SpaceX), Francois Chopard (Starburst), Fang Yuan (Baidu Ventures), Sakshi Chhabra Mittal (Softbank Vision Fund), Abdullah Al-Shaksy (Phaze Ventures), consultanții John Biggs și Don Lothrop.

NapocaNews