Serviciile de trotinete electrice au devenit foarte populare în multe orașe din lume. La capitolul statistici triste însă, tocmai a fost înregistrat primul deces pe una dintre ele în Nashville, Statele Unite ale Americii. Imediat după eveniment, primarul a decis interzicerea lor.

Nu mai puțin de șapte companii de trotinete electrice activau în Nashville până de curând. Activitatea tuturor a fost interzisă din cauza decesului unui tânăr în vârstă de 26 de ani. Brady Gaulke a fost lovit în trafic de către un autoturism SUV, în timp ce se afla pe o trotinetă electrică.

În urma investigației, a ieșit la iveală că tânărul a fost vinovat. Din câte se pare, Gaulke avea în sânge de două ori limita admisă de alcoolemie. În plus, martorii de la eveniment l-au vâzut cum a virat de pe trotuar pe șosea în contrasens, fără să se asigure la niciun nivel. Șoferul autoturismului nu a avut timp de reacție pentru a evita coliziunea și, implicit, decesul, titreaza playtech.ro.

La momentul respectiv, primarul din Nashville a redactat o scrisoare publică adresată companiilor de trotinete electrice, pentru a le atrage atenția asupra mai multor probleme legate de aceste mijloace de transport. Le-a solicitat soluții care să fie introduse în regulamentele de utilizare a serviciilor. Acestea au răspuns imediat la pretențiile primarului, dar se pare că noii termeni și condiții de utilizare nu au fost suficient de stricte.

La ora actuală, serviciile de trotinete electrice din Nashville sunt interzise.

NapocaNews