Apartamentele din țară s-au ieftinit, dar locuințele din Cluj continuă să se scumpească.

În mare, cauzele sunt legate de numărul mic de apartamente scoase la vânzare, a spus luni, 24 iunie, în emisiunea Bună dimineaţa, Ciprian Iacob, membru al Asociației Profesionale a Agenților Imobiliari din România.

Nu se construiește atât de mult pe cât ar fi nevoie. Pe de o parte este forma geografică a Clujului, care nu permite foarte mult extinderea pe orizontală și atunci marii constructori nu au posibilitatea să dezvolte complexe mari, așa cum se întâmplă, să zicem, la Brașov. Este o foarte mare cerere de forță de muncă și atunci există o migrație a populației din județele înconjurătoare și nu numai. Am avut persoane de peste 30 de ani, care au venit din București și s-au stabilit în Cluj – Napoca, și datorită cererii foarte mari. Din ce am văzut eu în ultima vreme, este o stagnare, un nivel de așteptare al cumpărătorilor, acețtia așteaptă să mai scadă prețurile, dar totuși tranzacții se fac. (Ciprian Iacob, membru al Asociației Profesionale a Agenților Imobiliari din România)

În Cluj-Napoca, metrul pătrat în apartamentele din blocurile vechi se cumpără cu 1.593 euro, iar în cadrul noilor ansambluri metrul pătrat costă 1.588 de euro.

NapocaNews