Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu cere Budapestei să nu se escaladeze tensiunile.”Importanța identificării unor soluții practice care să fie acceptate de întreaga comunitate locală, români și maghiari deopotrivă”

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, a avut joi o convorbire telefonică cu ministrul afacerilor externe și comerțului exterior al Ungariei, Péter Szijjártó, despre incidentele dintre români și maghiari în Harghita.

„În timpul convorbirii, cei doi miniștri au abordat situația de la cimitirul militar internațional din Valea Uzului. Șeful diplomației române i-a adresat omologului ungar solicitarea de a transmite un mesaj foarte clar comunității maghiare de a evita confruntările și escaladarea tensiunilor.

Ministrul Teodor Meleșcanu a evidențiat importanța identificării unor soluții practice care să fie acceptate de întreaga comunitate locală, români și maghiari deopotrivă și a subliniat dreptul neîngrădit al fiecărui stat de a-și comemora eroii îngropați în acest cimitir.

În același timp, ministrul Teodor Meleșcanu a dat asigurări că sunt luate măsurile necesare pentru a evita escaladarea nedorită a situației, fără a fi necesare intervenții externe neconstructive în acest sens”, se arata intr-un comunicat de presă.

NapocaNews