Două manifestări publice, desfășurate în centrul municipiului Cluj-Napoca, au fost în centrul atenției presei întregii țări la acest final de săptămână. Una – marșul homosexualilor, cealaltă – protestul pentru familia naturală și pentru apărarea valorilor creștine. O întrebare grea a fost formulată de avocatul Tudor Ionescu, liderul Noii Drepte, în fața Catedralei Ortodoxe Mitropolitane: ”Mai este Clujul creștin?”.

Dacă privim la numărul participanților celor două manifestări și la buget, avem de comparat peste 2000 de susținători ai agendei homosexuale (cu finanțare puternică inclusiv din parte instituțiilor publice din alte țări) printre care s-au aflat oficiali din Spania, Germania, Franța, membri ai partidelor USR, PLUS, Demos, versus cei peste 100 de naționaliști care s-au adunat în Piața Avram Iancu, din toată țara, din resurse proprii. Noua Dreaptă a avut însă printre participanți și un tânăr sosit tocmai din Olanda, care se opune ferm cerințelor mitingului homosexualilor, tocmai pentru că trăiește într-o țară care le-a legalizat pe multe și s-a ajuns la situații demne de plâns.

Pe plan spiritual lucrurile stau altfel. Tudor Ionescu afirmă că deși vor fi mii de participanți la celălalt miting, trebuie să se rețină că 92% dintre participanții la referendumul boicotat de partide, pentru familia tradițională, au votat DA, adică Stop parteneriatelor, căsătoriilor, adopțiilor homosexuale.

Avocatul este de părere că în memoria colectivă Clujul trebuie să rămână în continuare drept orașul creștin, cu peste 85% români, în care s-a format tânărul Avram Iancu, unde s-au dus lupte grele pentru drepturile românilor din Transilvania, nu drept orașul care se mândrește public cu perversiuni sexuale în Centru.

”Clujul ar trebui să se mândrească cu valori creștine. Nu e niciun motiv de mândrie ca niște oameni care practică perversiuni să le aducă în stradă. Ar fi mândrie poate o paradă a oamenilor de știință, a medicilor care au salvat vieți, a ingierilor cu brevet de invenție, dar la Cluj au venit să facă o paradă homosexualii. La anul poate vor veni să facă o paradă onaniștii, zoofilii, pentru că și ei sunt o minoritate, iar primăria e dispusă să organizeze manifestări grețoase care nu aduc beneficii clujenilor”, a spus Tudor Ionescu.

Deși au fost relativ puțini participanți, Călin Mărincuș susține că cei puternici sunt adesea ființe solitare. ”Ați văzut vreodată turme de tigri?”. ”Eu cred că nu mei trebuie să spunem nimănui cine este mamă și cine este tată, acest lucru îl știe orice copil care nu este reeducat”, a adăugat acesta.

Marius Moldovan, liderul ND Mureș, a invitat participanții să se gândească la Iustin Pârvu, pomenit duminică, 16 iunie, care îndemna românii să-și crească copiii cu inima la Hristos.

Cu picioarele așezate deasupra steagului în curcubeu, Codrin Goia, organizatorul acțiunii, a amintit în cele din urmă că este loc de iertare și pentru aceia dintre homosexuali care se întorc la Dumnezeu și a îndemnat participanții la rugăciune. Goia a condamnat modul în care aceste minorități sexuale au ajuns să exploateze copiii sub protecția legii permisive.

Fostul primar Gheorghe Funar a subliniat că vremurile se schimbă și dacă în mandatele sale aceste minorități sexuale nici nu îndrăzneau să depună cereri pentru organizarea în spațiul public a marșurilor, astăzi primesc aprobare chiar în Centru, prin fața bisericilor. Funar a făcut apel la președintele Klaus Iohannis pentru ca o dată cu punerea în aplicare a concluziilor referendumului pe tema Justiției, să fie modificată Constituția României așa cum au dorit românii prin referendumul boicotat, adică să fie definită familia doar ca uniunea dintre un bărbat și o femeie.

O confruntare va avea loc și la București, în data de 22 iunie. Românii sunt invitați să participe la Marșul Normalității, cu începere de la ora 12:00, cu punct de plecare Piața Victoriei. În Capitală, anul trecut, peste 5000 de persoane au luat parte la un festival al homosexualilor.

NapocaNews