Clujul devine capitala europeană a tehnologiei, Techsylvania deschizându-și porțile pentru a 6-a ediție, prezentând speakeri renumiți precum Tom Mueller de la SpaceX și oferind o investiție de 100 000 de euro celui mai valoros startup.

A 6-a ediție a evenimentului care pune din nou România pe harta mondială a tehnologiei, Techsylvania propune în acest an un format inedit, într-o nouă locație.

Evenimentul se desfășoară la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca între 8 și 11 iunie și cuprinde hackathon-ul, conferința propriu-zisă, workshop-uri, sesiuni Q & A și evenimente satelit.

Participanții vor avea ocazia de a vedea, în premieră în România, prezentări ale unor invitați de excepție. Din partea celebrei companii SpaceX, co-fondatorul Tom Mueller va împărtăși la Techsylvania
visul etern al omenirii de a trimite echipamente și oameni în spațiul cosmic.

Organizatorii conferinței l-au invitat și pe Francois Chopard, fondatorul Starburst – primul accelerator pentru startup-uri din domeniul aerospațial. El va inspira publicul din Cluj vorbind despre experiența sa impresionantă.

În ceea ce privește cifrele, Techsylvania bate recordurile și în a 6-a ediție. Un număr total de 60 de speakeri vor oferi un conținut de calitate în nu mai puțin de 100 de prezentări.

Cei 3.000 de participanți provin și anul acesta din mediul corporate dar și toate domeniile antreprenoriatului, fie că vorbim de tehnologie și IT sau investitori și CEO-s din companii cheie. Startup-urile vor avea 20 de spații expoziționale dedicate, după modelul Techcrunch Disrupt și CES.

Participanții se pot înscrie gratuit la cele peste 30 de evenimente satelit care se vor organiza și în afara sediului central de la Sala Polivalentă – BT Arena.

Fie că vorbim de realitate virtuală aplicată în domeniul medical sau concepte inovative de design, toate evenimentele satelit vor aduce o savoare specială atmosferei propuse de realizatorii Techsylvania.

NapocaNews