Presedintele SUA, Donald Trump, a declarat ca nu ii pasa de europeni cand vine vorba de Iran, in conditiile in care tensiunile se amplifica intre Washington si Teheran.

Liderul american a explicat ca a anulat in ultimul moment lovituri programate contra Iranului dupa distrugerea unei drone de supraveghere pentru ca nu ar fi fost un „raspuns proportional”.

Vezi si Trump a renuntat la bombardament, dar si-a asmutit hackerii impotriva Iranului. Au fost atacate rachetele si o retea de spionaj

Cu toate astea, Trump sustine ca armata americana a identificat multe tinte iraniene pentru atacuri aeriene.

„Am atatea tinte, incat nu v-ar veni sa credeti. Avem tinte peste tot”, a spus Donald Trump, citat de The Independent.

„Nu caut sa pornesc un razboi, dar daca va fi unul, va fi o distrugere cum nu ati mai vazut niciodata. Dar nu caut sa fac acest lucru”, a adaugat liderul de la Casa Alba.

De altfel, Trump a desconsiderat eforturile liderilor europeni de a mentine tratatul nuclear semnat de puterile lumii in 2015 cu Iranul.

„Nu-mi pasa de europeni. Europenii oricum fac o gramada de bani. In Franta, ei vand masini Iranului. Ei fac alte chestii”, a sustinut Trump.

„Si lasati-ma sa va spun… suntem foarte buni cu Europa. Avem grija de ei. NATO, cheltuim foarte mult… In ce priveste comertul, Uniunea Europeana a profitat, chiar a profitat de noi foarte mult timp”, a adaugat presedintele american.

NapocaNews