U Cluj nu s-a încurcat pe teren propriu cu Pandurii Târgiu Jiu. „Șepcile Roșii” s-au impus cu 2-0 și și-au asigurat prezența la „barajul” pentru promovarea în Liga 1, pe care îl vor disputa fie contra Dunării Călărași, fie contra lui Hermannstadt.

În an centenar, clopotele promovării bat din nou la Cluj, acolo unde echipa care a renăscut după ce a intrat în faliment se pregătește să respire din nou aer de Liga 1.

La Ploiești, Petrolul avea nevoie de o minune pentru a putea urca pe locul 3. Speranțele „găzarilor” s-au năruit însă repede, iar Academica Clinceni nu a depus armele, făcând o partidă excelentă. Ilfovenii s-au impus cu 3-2, dar au pierdut lupta pentru primul loc cu Chindia Târgoviște. Dâmbovițenii s-au impus în deplasare cu Energeticianul, scor 2-0.

„U” Cluj s-a impus in meciul cu Pandurii din ultima etapa şi merge în barajul pentru Liga 1. Doar zece minute au rezistat gorjenii pe Cluj Arena – Goga a deschis drumul spre victoria „şepcilor roşii”. Până la pauză, Gavra a fost aproape de a dubla avantajul echipei lui Bogdan Lobonţ. Tot căpitanul Goga a marcat în repriza secundă.

Pîrvulescu a ratat golul trei în minutul 75, iar oaspeţii au încheiat meciul în zece oameni, după eliminarea lui Coţolan pentru o intrare agresivă la Taub. După 2-0 cu Pandurii, clujenii îşi aşteaptă adversara din baraj.

„Sunt echipe de Liga 1, pornesc cu… și Hermannstadt, și Călărași, una dintre ele o să pornească cu prima șansă”, a spus antrenorul „șepcilor roșii”, Bogdan Lobonţ.

„Ne doream o promovare directă, dar vom face tot posibilul să promovăm și de la baraj. A fost un campionat greu, am ajuns pe locul 3 și avem șansa noastră și trebuie să ne-o jucăm”, a precizat și căpitanul clujenilor, Dorin Goga.

Dacă se impune în dubla din baraj, „U” Cluj revine în Liga 1 după patru ani.

NapocaNews