Pentru perioadele de caniculă, clujenii vor avea la dispoziţie patru rulote tractate, dotate cu dozatoare de apă şi cu aer condiţionat, afirmă şeful serviciului pentru situaţii de urgenţă din cadrul primăriei municipiului, Mihail Damian:

În primul rând, trebuie să definim foarte clar ce înseamnă caniculă, intervenție pe perioada caniculei, ș.a.m.d. Oficial, canicula se instituie ca urmare a semnalelor, a mesajelor transmise de către Institutul Național de Metereologie și Hidrologie. Baza o reprezintă atingerea temperaturii de 37 de grade, la umbră, timp de două zile consecutiv, moment în care se instituie starea de caniculă. (Mihail Damian)

Direcţia de Sănătate Publică aminteşte că există un protocol de colaborare cu farmaciile, care pot să asiste populaţia, la nevoie. Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Cluj, dr.Mihai Moisescu pentru Radio Cluj:

Ca și în ceilalți precedenți ani avem sprijinul Colegiului Farmaciștilor din Cluj, care prin acest protocol, au demarat deja procedura de organizare a punctelor de prim-ajutor în caz de caniculă la nivelul farmaciilor. Acestea au afișate la intrare acel fluturaș de prim-ajutor, condiții în care farmaciștii pot să consulte – în sensul de a măsura o tensiune, de a acorda minimul prim-ajutor, de a oferi un pahar cu apă și în caz de nevoie, să solicite Serviciul Județean de Ambulanță, pentru asistență medicală. Aceste puncte de prim-ajutor sunt la nivelul întregului județ Cluj, în aceste unități farmaceutice. (dr.Mihai Moisescu)

Autorităţile le recomandă oamenilor să reducă la minimum deplasările, pe perioadele de caniculă.

NapocaNews