Justitia romana este sensibila la interventia ambasadei SUA. Sorina, fetita din Baia de Arama adoptata de o familie din SUA, poate sa plece din tara. Judecatoria Slatina a respins cererea de ordonanta presedintiala a procurorului general al Romaniei. Decizia nu este definitiva, dar este executorie.

„Respinge cererea de emitere a ordonantei presedintiale formulata de procurorul general al PICCJ in contradictoriu cu parata DGASPC Mehedinti, ca fiind introdusa impotriva unei persoane lipsite de calitate procesuala pasiva.

Respinge ca neintemeiatacererea de emitere a ordonantei presedintiale formulata de procurorul general al PICCJ in contradictoriu cu paratii – reclamanti Sacarin Ramona Elena si Sacarin Gabriel si cu parata Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie,” este minuta Judecatoriei Slatina.

Instanta a respins mai multe exceptii si cereri reconventionale, inclusiv o solicitare a familiei Sacarin pentru ca Sectia Speciala (SS) sa remita pasaportul Sorinei.

Dupa cum am aratat, decizia este executorie, dar cu drept de apel in termen de 5 zile.

 

NapocaNews