Prin numeroasele studii, care s-au desfășurat de-a lungul a multor decenii, cercetătorii din marile laboratoare ale lumii au demonstrat efectele consumului de ceapă în organismul nostru.

Astfel, s-a ajuns la concluzia că, în rândul populaţiilor care consumă ceapă, numărul fracturilor este mai redus.

În urma unui studiu pe această temă, cercetătorii de la Universitatea Berna din Elveţia au descoperit că o substanţă din compoziţia cepei (gama glutamil peptidază) menţine sănătatea oaselor. Rezultatele testelor de laborator au dovedit că acei cobai care au consumat unele cantităţi de ceapă la fiecare masă (echivalentul a 400g de ceapă pe zi pentru oameni) au pierdut mult mai puţină masă osoasă în comparaţie cu cobaii care nu aveau această legumă în dietă. De aceea, cercetătorii ne recomandă să consumăm frecvent ceapă, pentru a beneficia pe deplin de proprietăţile terapeutice ale acestei legume, un tonic excelent al oaselor.

NapocaNews