Cluj-Napoca se numără printre cele mai frumoase 20 de orașe din Europa cu prea puțini turiști, conform unui top realizat de jurnaliștii de la CNN. Este singurul oraș din România inclus în clasament. 

Cluj-Napoca este al doilea oraș ca mărime din România și este adesea văzut ca o oprire pentru călătorii care caută aventuri în aer liber în Munții Apuseni sau pentru cei dornici să viziteze atracțiile istorice ale Transilvaniei, scrie CNN. Dar Biserica Sf. Mihail și fascinanta Fabrica de Pensule, o galerie de lucru și un spațiu de artă într-o fostă fabrica de pensule, sunt doar două dintre atracțiile care îi fac pe turiști să își dorească să stea mai mult. Cafenelele, barurile sau piețele frumoase sunt câteva dintre ”capcanele” pe care Cluj-Napoca le întinde turiștilor pentru a-i face să stea cât mai mult aici.

Celelalte orașe europene incluse în topul CNN sunt: Norwich (UK), Aarhus (Danemarca), Antwerp (Belgia), Hague (Olanda), Sarajevo (Bosnia), Pristina (Kosovo), Malmo (Suedia), Aberdeen (Scoția), Bern (Elveția), Varșovia (Polonia), Tbilisi (Georgia), Minsk (Belarus), Yerevan (Armenia), Debrecen (Ungaria), Ankara (Turcia), Plovdiv (Bulgaria), Trondheim (Norvegia), Turin (Italia).

NapocaNews