Primarul din Baia Mare în fața Jandarmeriei: Cei care conduc instituții precum Jandarmeria, Poliția, SRI, SIE și Armata poartă uniforma altor state pe sub uniformă. Ei își iau salariile și gradele din altă parte.

Primarul Municipiului Baia-Mare, Cătălin Cherecheș, a ținut un discurs memorabil cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la înființarea primelor unități ale Jandarmeriei Române în partea de vest a țării.

Mai precis, pe 1 iunie 1919 a avut loc organizarea acestor unități în Transilvania eliberată după modelul existent în restul țării.

La împlinirea Centenarului acestui act, Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a spus că șefii instituțiilor care ar trebui să apere România, de la Jandarmeria Română la SRI și Armată, „poartă uniforma altor state” pe sub cea a statului român.

Acesta a mai zis că „țara este condusă din Vest și mai din Vest” și de-acolo își iau gradele și salariile șefii instituțiilor de forță.

Cătălin Cherecheș este primarul din Baia Mare din 2011, la fiecare scrutin fiind votat de peste 70% dintre cetățenii care s-au prezentat la urne.

NapocaNews