”Am semnat contractul de proiectare și execuție pentru Parcul Clujenilor, durata de execuție a lucrărilor este de 24 de luni” a declarat pentru Radio Cluj, primarul Emil Boc.

Primarul Emil Boc a anunțat demararea lucrărilor pentru Parcul Tineretului – Pădurea Clujenilor, o zonă verde care va fi amenajată în partea de est a orașului, la capătul Bulevardului Muncii.

În prezent, aici este un deal arid, pe care, în trecut, au fost organizate mai multe acțiuni de împădurire, care, însă, nu au dat rezultatul scontat.

Viceprimarul Clujului, Dan Tarcea, arată că această investiție, pentru care a început proiectarea, va fi primul parc din fosta zonă industrială a municipiului. ”Acest parc va avea o suprafață de 213.000 metri pătrați, 21,3 hectare, o întindere dublă față de Parcul Central, care are undeva la 11 hectare. Numărul de arbori, care vor fi plantați acolo, va fi mult mai mare decât în Parcul Central. Acest parc cu siguranță că va aduce un plus tuturor locuitorilor care stau în zona bulevardului Muncii, în primul rând, pentru că, în zona respectivă, nu există niciun parc amenajat. Peste doi ani, aici va fi cel mai mare parc din municipiul Cluj-Napoca”.

NapocaNews