Nutriționiștii ne asigură de beneficiile de care ne putem bucura atunci când consumăm cireșe. Aceste fructe, atât de gustoase, se numără printre cele care au cel mai scăzut conținut de calorii.

În același timp, cireșele sunt surse valoroase de substanțe nutritive, vitamine și minerale, de care organismul nostru are nevoie pentru a funcționa la parametrii normali. Mai mult, nutriționiștii menționează că, aceste fructe gustoase pot înlocui dulciurile rafinate: bomboanele și ciocolata.

Referindu-se la studiile recente, cercetătorii europeni menționează importanța consumului de cireșe pe termen lung, deoarece aceste fructe au efect anticancerigen. Conținutul semnificativ de antioxidanți al cireșelor combate puterea radicalilor liberi și protejează celulele din organism de acțiunea lor nocivă. Nutriționiștii consideră că pigmentul antocianic din cireșe, care asigură culoarea roșie a acestor fructe, este apreciat pentru puterea sa de a reduce inflamațiile și durerile, reglează nivelul de colesterol din sânge și reduce riscul bolilor de diabet și inimă.

În același timp, consumul de cireșe are efecte miraculoase asupra creierului și previne instalarea bolilor degenerative, precum boala Alzheimer și demența. Datorită substanțelor active prezente în compoziția lor, antioxidanții, mineralele, vitaminele A și C, bioflavonoidele, cireșele sunt considerate valoroase izvoare de sănătate.

NapocaNews