20 de morți și 26 de răniți într-un atac armat rasist dintr-un mall din Texas

20 de morți și 26 de răniți au fost înregistrați într-un atac armat dintr-un mall din El Paso, Texas.

Un tânăr de 21 de ani a deschis focul sâmbătă în zona hyper-marketului Walmart din El Paso (Texas), frecventat de comunitatea hispanică, ucigând 20 de persoane şi rănind alte 26 înainte de a fi arestat, informează AFP, citat de Agerpres.

Autorul acestuia se pare că este un tânăr, pe numele lui Patrick Crusius, potrivit CNN.

O parte din răniţi se află în stare critică.

Conform poliţiei americane, ucigaşul a lăsat un manifest al cărui conţinut indică o posibilă legătură cu „o crimă motivată de ură”, sintagmă care în SUA face referire la atacuri îndreptate asupra unor persoane pe motive ce ţin de culoare, origine sau religie.

Textul care circulă pe internet denunţă „o invazie hispanică a Texas-ului”‘ şi face referire la atacul asupra moscheilor din Christchurch, Noua Zeelandă de pe 15 martie, soldat cu 51 de morţi.

„Această zi, care ar fi trebuit să fie o zi normală pentru persoanele venite să facă cumpărături, s-a transformat într-una din cele mai sângeroase din istoria Texasului”, a declarat guvernatorul statului Greg Abbott în cadrul unei conferinţe de presă.

Locuitorii din El Paso, oraş situat la frontiera cu Mexicul, au răspuns în număr mare la apelul de a dona sânge pentru răniţii internaţi în mai multe spitale.

„Avem 11 victime cu vârste cuprinse între 35 şi  82 de ani în spitalul nostru”, a declarat pentru CNN David Shimp, directorul centrului medical Del Sol. „Nouă sunt în stare critică, iar dintre aceştia trei se zbat între viaţă şi moarte”, a precizat Shimp.

NapocaNews