Avram Iancu, bibliotecarul care a trecut înot Canalul Mânecii, și-a anunțat miercuri candidatura la Președinția României. El s-a făcut remarcat în mai multe încercări sportive extreme, pe care le-a dus de fiecare dată la bun sfârșit.

Bibliotecarul Avram Iancu din Petroşani a anunțat pe Facebook că în următoarea perioadă va trece la strângerea celor 200.000 de semnături necesare pentru depunerea candidaturii. Starea actuală a naţiunii şi o „profundă chemare lăuntrică” l-au împins spre ceea ce numeşte „o nouă revoluţie a poporului român, paşnică şi democratică”, îndreptată împotriva clasei politice a justificat Avram Iancu decizia sa de a candida la funcția supremă în stat.

„În urmă cu exact 5 ani porneam o revoluţie românească la înotul în ape deschise. Nu mai sunt acelaşi om! Iar profunda chemare lăuntrică pe care o simt şi starea actuală a naţiei noastre mă împing spre o nouă revoluţie. O altfel de revoluţie. O revoluţie a poporului român, paşnică şi democratică.

Asta este ce voi face în următorii cinci ani. Orice este posibil. Trebuie doar să credem! Împreună vom reuşi! Pentru că eu nu „intru în politică” la modul clasic. Eu chiar împotriva clasei politice iniţiez această revoluţie”, a scris Avram Iancu.

El a precizat că, în cazul în care va fi ales, primul său decret va fi cel al retragerii Ordinului Național „Pentru Merit” domnului Gerald Schweighofer.

NapocaNews