Cel puțin patru oameni au fost uciși și alți nouă au fost răniți cu un stativ pentru perfuzii, într-o unitate medicală din județul Buzău.Atacul s-a produs în jurul orei 3,30, în urma unui episod psihotic acut suferit de bărbatul agresiv. Acesta i-a atacat mai întâi pe colegii de salon, apoi pe pacientele aflate într-o încăpere alăturată, a declarat directorul Spitalului de Psihiatrie Săpoca, Viorica Mihalaşcu, la Antena 3.

Ea a mai precizat că au fost înregistrate în total 13 victime, dintre care trei au decedat în spitalul din Săpoca, iar a patra a murit după ce a fost transportată la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Judeţean Buzău, având un traumatism cranio-cerebral grav. De asemenea, alţi trei răniţi sunt cu traumatisme cranio-cerebrale majore, iar şase au cu traumatisme cranio-faciale minore.

„El era interant într-un salon cu regim de supraveghere normal, simptomele pe care le-a arătat nu prevedeau nenorocirea care avea să se întâmple”, a afirmat Viorica Mihalaşcu.

Directoarea unităţii medicale din Săpoca a mai menţionat că „totul s-a petrecut în mai puţin de un minut, foarte repede”, iar la momentul respectiv în secţia respectivă se mai aflau trei infirmiere. „Personalul medical nu a apucat să intervină”, a mai precizat Mihalaşcu.

Dosarul cazului a fost deschis la Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău.Totul s-a petrecut la Spitalul de Neuropsihiatrie şi Măsuri pentru Siguranţă Săpoca, din judeţul Buzău.

Acolo, un pacient a ucis, în noaptea de sâmbătă spre duminică, patru persoane şi a rănit alte nouă, cu un stativ de perfuzie.Comisarul – şef Laurenţiu Pantazi, şeful IPJ Buzău, a declarat că unul dintre pacienţi a intrat cu un stativ de perfuzii în două dintre saloane şi i-a atacat pe pacienţi.

Din primele informaţii, ar fi vorba de patru morţi şi nouă răniţi grav, câteva victime având traumatisme cranio-cerebrale.Agresorul are 38 de ani şi este din comuna Săgeata, judeţul Buzău, fiind fără ocupaţie. El a fost internat voluntar cu sevraj etilic în cursul zilei de joi. După producerea atacului, a încercat să fugă şi a fost imobilizat de un poliţist, aflat în unitatea medicală pentru internarea unui alt pacient.

NapocaNews