Referitor la articolul publicat pe Napoca News – Deputatul Dohotaru se bate pentru Parcul Est, cere să nu fie construită o clădire de birouri pe malul lacului Gheorgheni – ,prin preluarea scrisorii deschise publicate pe pagina de Facebook SOS Parcul Est, facem următoarele precizări, pentru corecta informare a publicului:

Compania IULIUS nu are în plan proiecte care să intervină asupra Iulius Parc sau a spațiului verde din zona lacurilor Gheorgheni. Perspectiva grafică publicată reprezintă o propunere inițială, analizată acum mai bine de șase ani, anterioară amenajării Iulius Parc. Cu certitudine, nu reprezintă un proiect de actualitate și solicităm să nu o mai utilizați, întrucât produce confuzie în rândul cititorilor și formarea de opinii eronate.

Suntem surprinși de menționarea IULIUS în scrisoare, în contextul în care Iulius Parc a fost inaugurat în 2013, continuă să fie un obiectiv de interes pentru întreaga comunitate, iar de atunci, compania noastră nu a mai făcut niciun demers privind acel proiect sau alte investiții în arealul respectiv.

Decizia companiei IULIUS a fost de a amenaja un parc modern pentru comunitatea clujeană, care se întinde pe 30.000 mp și care a presupus o investiție de peste 2 milioane de euro, ca parte a proiectului de regenerare urbană a zonei. De altfel, compania IULIUS se numără printre puținii dezvoltatori imobiliari care crează parcuri și spații verzi de o asemenea amploare, componentă prezentă și în cadrul proiectelor mixte pe care le-a realizat în Iași și Timișoara.

În cei șase ani de la inaugurare, așa cum ați sesizat, Iulius Parc a reprezentat și continuă să fie o atracție pentru petrecerea timpului liber, nu doar pentru locuitorii din zonă, ci și pentru angajații din clădirile de birouri și pentru cei care vin la cumpărături în Iulius Mall. Spațiul verde a fost amenajat de la zero, cu arbori maturi aduși de la pepinierele din Italia, gazon special, alei pentru alergare, ciclism și
de promenadă, zone de recreere și multe alte facilități. După inaugurare, Iulius Mall a continuat să investească în mentenanța și administrarea spațiului verde. O dovadă a faptului că ne dorim ca Iulius Parc să continue să ocupe un loc important în preferințele comunității privind petrecerea timpului liber sunt și numeroasele evenimente pe care le organizăm aici, cu acces gratuit, care să ofere publicului experiențe complete și inedite. Astfel, subliniem faptul că, investiția în amenajarea Iulius Parc a companiei IULIUS este dedicată în totalitate comunității, pe termen lung.

Referitor la calea de acces în parcarea demisol a Iulius Mall Cluj, aceasta este impusă prin normative legislative, pentru a permite utilizarea optimă și în siguranță a acelui sector de parcare.

Vă asigurăm că sunt în analiză modalități de fluidizare și reducere a traficului de tranzit prin zona respectivă.

Pe viitor, pentru orice informații privind activitatea companiei IULIUS, nu ezitați să ne contactați.

Sorin Guttman – Shopping Center Manager Iulius Mall Cluj