Declinul demografic al României a accelerat în luna iunie, când s-au pierdut 5.365 de locuitori, faţă de 2.636 în aceeaşi lună a anului 2018, în principal din cauza scăderii natalităţii, arată datele publicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS) și citate de News.ro.

În luna iunie s-au născut 14.506 copii, cu 1.486 mai puţini decât în luna mai şi mai puţini cu 2.154 faţă de aceeaşi lună din 2018.

Biserica Ortodoxă Română susține și încurajează în mod firesc nașterea și creșterea de prunci conform poruncii divine de la crearea lumii (Facere 1:28). În același timp, semnalează și condamnă amploarea avortului în societatea actuală, păcatul care a fost principala cauză a morții în 2018.

„Dacă noi, poporul român, continuăm cu avorturile, vom pieri ca popor. Ne aflăm în declin demografic”, semnala Patriarhul României de Buna Vestire.

Făcând aprecieri la adresa „Marșului pentru viață”, Patriarhul Daniel a atras atenția de Buna Vestire în acest an asupra aspectului moral și spiritual al avortului întrucât „în limbajul bisericesc canonic se numeşte pruncucidere”, dar al aspectului social şi anume, „faptul că se nasc din ce în ce mai puţini copii”.

 

NapocaNews