Sâmbătă, 17 august, încep la Cluj Zilele Culturale Maghiare, o ediție aniversară cu programe preliminare în 14 și 16 august.

Peste 600 de evenimente vor fi aduse, timp de nouă zile, în atenția locuitorilor Clujului și vizitatorilor veniți în oraș.

Cea de-a 10-a ediție se va deschide oficial duminică seara, 18 august, la ora 19.00, cu o gală la Opera Maghiară din Cluj. Ansamblul Popular de Stat din Ungaria va susține în premieră spectacolul ‘’În piața din Cluj’’. Acesta va reconstitui, prin dans și muzică populară, atmosfera pieței vechiului Cluj.

Evenimentele în aer liber din timpul Zilelor Culturale Maghiare se vor desfășura în zona centrală a orașului: în Piața Unirii, pe străzile Kogălniceanu și Potaissa, în curtea Palatului Bánffy și în Grădina cu ruine de lângă Biserica Reformată. Scena din Piața Unirii va fi gazda a două concerte în fiecare seară.

Un loc nou pe harta festivalului este, anul acesta, Aleea Stadionului, unde sâmbătă, 24 august, de la ora 19.00, va avea loc ’’Elixirul dragostei’’ de Gaetano Donizetti, un spectacol în aer liber al Operei Maghiare de Stat, care este parte al turneului ’’Opera pe roți’’.

NapocaNews