Primăria clujeană organizează până în luna decembrie, cursuri pentru seniori în vederea dezvoltării abilităților digitale.

Peste 150 de vârstnici vor beneficia de aceste cursuri.

Ce învață efectiv seniorii aflăm de la Ioana Rusu, partener educațional al proiectului, invitată în această dimineață la Radio Cluj:

În prima parte îi ajutăm să socializeze mai mult pe partea online, îi ajutăm să creeze o adresă de e mail, cum să țină legătura cu copiii lor plecați în străinătate sau cu vechi colegi care sunt din alte orașe. După ce învață să comunice online cât mai ușor, îi ajutăm să învețe cum să plătească facturile și toate taxele online, cât mai ușor, pentru că adesea trebuie să meragă mult pe jos, să stea în soare și atunci îi ajutăm să nu mai facă lucrurile astea. (Ioana Rusu)

Managerul proiectului “Seniorii Digitali”, Loredana Miclăuş, de la IT Cluster, ne spune unde se derulează cursurile:

Cursurile se desfășoară la cele două centre de zi pentru vârstnici din Cluj-Napoca, Centrul nr. 1 situat pe strada Ștefan Octavian Iosif și Centrul nr. 2 de pe strada Decebal. Astfel toate persoanele care doresc să se înscrie la cursuri, trebuie să se adreseze celor două centre, precum și în cadrul cluburilor din cartiere. (Loredana Miclăuș)