Astăzi a avut loc evenimentul dedicat Zilei Limbii Române, organizat la Centrul de Cultură Urbană Cluj-Napoca din Parcul Central „Simion Bărnuțiu”.

În deschiderea manifestării primarul Emil Boc a susținut că ”Limba română este pilonul cheie care contribuie, zilnic, la consolidarea și dezvoltarea identității naționale. În contextul globalizării, limba română se află într-o permanentă transformare. Este datoria noastră să o vorbim, să o scriem și să o transmitem mai departe corect.”

La eveniment au ținut prelegeri despre istoria, semnificația, evoluția și particularitățile limbii române scriitorul Horia Bădescu, Cetățean de Onoare al Municipiului Cluj-Napoca, prof. dr. Ovidiu Pecican, prof. dr. Ilie Rad și scriitoarea Gabriela Lungu, care au subliniat originalitate, bogăția și intimitatea personală a limbii noastre.

Actorul Ruslan Bârlea, de la Teatrul Național Cluj-Napoca, a susținut un recital de poezie din Eminescu, Caragiale, Coșbuc, Blaga și Goga, alături de programul artistic oferit de balerina Polina Stănescu, de la Opera Națională Română Cluj-Napoca, care a dansat magistral pe Ciocârlia lui Enescu.

Ziua Limbii Române este sărbătorită în fiecare an în data de 31 august.

Evenimentul este organizat de Primăria municipiului Cluj-Napoca, în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor, Filiala Cluj.

La manifestare au participat elevi de la școlile clujene și oficialități locale.

NapocaNews