Luni, 2 septembrie 2019, înainte cu o săptămână de începerea noului an școlar, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității de rromi de la Pata Rât, Cluj-Napoca. Cu acest prilej, Ierarhul a dăruit copiilor de etnie rromă 275 de ghiozdane cu rechizite, dulciuri și cărți de rugăciune.

Părintele Mitropolit Andrei s-a rugat împreună cu cei prezenți și a rostit un cuvânt de învățătură, urându-le succes în noul an școlar.

Acțiunea de împărțire a ghiozdanelor a avut loc în cele două biserici din zona Pata Rât, păstorite de preotul misionar Gelu Petru Săvărășan.

Darurile oferite au fost achiziționate de Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, Asociația „Filantropia Ortodoxă” Cluj, în parteneriat cu Organizația Internațională de Caritate Creștin Ortodoxă.

Valoarea fiecărui ghiozdan cu rechizite este de aproximativ 100 lei, valoarea darurilor oferite ridicându-se la suma de 27.000 lei, titrează Radio Renașterea.

De întreaga acțiune social-filantropică s-a ocupat consilierul misionar-social al Arhiepiscopiei Clujului, domnul Liciniu Câmpean, alături de asistentul social Adela Timar din cadrul Sectorului Social-Filantropic și Misionar al eparhiei.

NapocaNews