Felix Bănilă, șeful DIICOT, a anunțat vineri începerea cercetării penale pe numele Elenei Dincă, soţia lui Gheorghe Dincă, pentru complicitate la omor, în baza sesizării mamei Luizei Melencu.

„În data de 23 august 2019 s-a dispus extinderea urmăririi penale in rem şi pentru complicitate la omor urmare a sesizării formulate de mama victimei Melencu Luiza Mihaela în data de 22 august 2019 cu privire la o presupusă activitate infracţională a numitei Dincă Elena, soţia inculpatului”, a spus Felix Bănilă.

El a mai anunțat că, pe 2 septembrie, a fost extinsă urmărirea penală pentru două infracţiuni de profanare de cadavre sau morminte.

Șeful DIICOT a mai declarat că, pe data de 7 august, a fost emis un ordin european de anchetă către autorităţile judiciare din Italia, pentru obţinerea informaţiilor necesare privind cazul Caracal.

„În vederea lămuririi cauzei sub toate aspectele şi pentru a stabili întregul cerc de eventuali participanţi la comiterea faptelor, confirmăm emiterea la data de 7 august 2019 a unui ordin european de anchetă către autorităţile judiciare din Italia, pentru obţinerea informaţiilor necesare, precum şi dispunerea unei comisii rogatorii către autorităţile judiciare din Statele Unite ale Americii, în data de 25 iulie 2019. Prin ordonanţa din 6 august 2019 s-a dispus comunicarea datelor privind existenţa conturilor bancare, a datelor privind veniturile şi tranzacţiile imobiliare, a istoricului asociat administrator în cadrul societăţilor comerciale, conturile societăţilor comerciale astfel identificate deţinute de către inculpat, soţia sa, de cei trei fii şi de fiica acestora şi de ginerele şi nora lor”, a spus Bănilă.

NapocaNews