Denunţătorul care a declarat că preşedintele american Donald Trump a făcut presiuni asupra Ucrainei pentru a-l cerceta pe rivalul democrat Joe Biden este un ofiţer CIA şi la un moment dat a fost repartizat la Casa Albă, au confirmat joi două surse din cadrul anchetei, potrivit Reuters.

Cotidianul The New York Times l-a identificat pe acest informator ca fiind un ofiţer CIA, confirmat în mod independent de agenţia Reuters.

Mark Zaid, un avocat din Washington, care îl reprezintă pe denunţător în ancheta parlamentară care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii preşedintelui Donald Trump, a refuzat să confirme identitatea sau ocupaţia clientului său.

„Publicarea detaliilor despre denunţător va conduce la identificarea cuiva, indiferent dacă este clientul nostru sau persoana greşită, ca denunţător. Acest lucru îl va situa pe acest individ într-o situaţie mult mai periculoasă, nu numai în lumea lor profesională, ci şi posibila lor siguranţă personală”, a spus Zaid pentru Reuters.

Ce părere ai despre melodia de mai jos?

Denunţătorul a susţinut, într-un raport publicat joi, că Trump a abuzat de poziţia sa prin presarea Ucrainei pentru a-l cerceta pe Biden, iar Casa Albă a încercat să „blocheze” probele cu privire la acea conduită, introducând un rezumat al apelului într-un sistem electronic separat utilizat pentru stocarea şi gestionarea informaţiilor clasificate sensibile.

Trump a negat infracţiunile şi îi acuză pe democraţi că au lansat o „vânătoare de vrăjitoare” împotriva sa.

„Ceea ce … democraţii fac faţă acestei ţări este o nenorocire şi acest lucru nu ar trebui să fie permis. Ar trebui să existe un mod de a opri acest lucru, poate legal prin instanţele judecătoreşti”, a declarat Trump jurnaliştilor.

NapocaNews